background section

Survival kit People Management: resultaatgericht leidinggeven

Peoplemanagement, dat is een evenwicht vinden tussen het bereiken van doelstellingen en behalen van resultaten enerzijds (management) en aandacht voor het relationele aspect binnen het team, individueel of collectief (people) anderzijds. Het houdt ook in dat je je bewust moet zijn van je eigen sterke punten en valkuilen en dat je dat bewustzijn ten dienste stelt van je team. Dat evenwicht vinden is elke dag weer een uitdaging.

Deze opleiding is toegespitst op resultaatgerichtheid. Hoe kan je de visie van je bedrijf vertalen in team- en individuele doelstellingen? En hoe kan je controleren of de individuele en collectieve resultaten worden behaald?

Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Klassikale opleiding

 • Opleidingsduur

  1 dag

 • Ik wil deze opleiding volgen in het:
  NL, FR 
 • Opleidingscode

  CL2278NCL

Wat leer je in deze opleiding?

 • Teamdoelstellingen opstellen in functie van de organisatietargets; linken deze doelstellingen met de missie, visie en waarden van de organisatie.
 • Doelstellingen efficiënt communiceren zodanig dat mdws zich engageren om samen de doelen te realiseren.
 • Voortgangsgesprekken voeren om ten allen tijde controle te behouden op het resultaat van het te bereiken doel.
 • Feedback geven die mdws aanzet tot resultaatsgericht handelen. De feedback motiveert of corrigeert afhankelijk van het behaalde (tussen)resultaat.

Deze opleiding kan worden aangevuld met de volgende twee opleidingen:

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor zowel nieuwe teamleiders als ervaren teamleiders die hun peoplemanagement willen herbekijken en verbeteren.

Methode: Klassikale opleiding

Een klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. (Lees hier de geldende gezondheidsregels.)

Voor- en nadien volg je verplicht een individuele inleiding en slotstuk. Die doe je allebei online. Je startpunt is Karibu, ons online-leerplatform.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit gebeurt online op Karibu en doe je op je eigen tempo. Het is een essentieel en dus verplicht onderdeel van de opleiding. Om voorbereid te zijn moet je dit voortraject afleggen vóór de aanvang van deel twee.
  Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Klassikale les (1 dag)
  Een klassikaal deel, waar je samen met je medecursisten ‘live’ aanwezig bent. Je leert van elkaar, met de ervaringen uit deel één.
  We beloven je naast een boeiende uitwisseling met onze expert veel interactie, concrete cases en leerrijke samenwerkingen. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt opnieuw online op Karibu, is ook verplicht en doe je op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Programma

Dit programma is tijdens 3 momenten voorgesteld: modules op Karibu voor de live, een klassikale les en modules op Karibu na de klassikaal.

 

 • Organisatie-, team- en individuele doelstellingen 
 • Missie, visie en waarden
 • Drie methodes om teamdoelstellingen te formuleren
 • Twee methodes voor voortgangsgesprekken: feedback geven + opvolggesprek (indien tijd)
 • Oefeningen doorheen de hele dag