background section

Plannen en organiseren in functie van een beter time-management

Heeft u vaak het gevoel dat u overweldigd wordt door uw werk? De tijd willen managen is onmogelijk, want wat we ook doen, de tijd gaat voorbij. Maar het beheersen van de manier waarop we omgaan met onvoorziene omstandigheden, onderbrekingen of dringende zaken ligt wél binnen ons bereik.

Time management is eenvoudig vanaf het moment dat we aanvaarden dat de tijd zich niet laat managen…. en dat we de manier waarop we omgaan met onze tijd zelf kunnen beheersen! Onze gedragingen, onze gewoontes, onze conditioneringen zorgen er voor dat we op een specifieke manier omgaan met onze tijd. Waarom? Wat ligt aan de basis hiervan? Ontdek hoe u bepaalde tijdrover kunt elimineren.

Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Klassikale opleiding

 • Opleidingsduur

  1 dag

 • Ik wil deze opleiding volgen in het:
  NL, FR, EN 
 • Opleidingscode

  CL2221NCL

Wat leer je in deze opleiding?

In deze interactieve workshop krijg je tips en strategieën in self-management. De focus ligt enerzijds op plannen en organiseren van je eigen activiteiten en anderzijds het managen van je collega’s en klanten zodat je doelgericht je planning kan realiseren.

Deze opleiding gaat niet over het leren gebruiken van Outlook of MSProject tools of Microsoft 365,... Kortom, dit is een workshop met een focus op plannen en organiseren van jezelf en je omgeving.

Doelgroep

Medewerkers die hun eigen taken effectief zelfstandig kunnen inplannen & organiseren.

Methode: Klassikale opleiding

Een klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. (Lees hier de geldende gezondheidsregels.)

Voor- en nadien volg je verplicht een individuele inleiding en slotstuk. Die doe je allebei online. Je startpunt is Karibu, ons online-leerplatform.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit gebeurt online op Karibu en doe je op je eigen tempo. Het is een essentieel en dus verplicht onderdeel van de opleiding. Om voorbereid te zijn moet je dit voortraject afleggen vóór de aanvang van deel twee.
  Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Klassikale les (1 dag)
  Een klassikaal deel, waar je samen met je medecursisten ‘live’ aanwezig bent. Je leert van elkaar, met de ervaringen uit deel één.
  We beloven je naast een boeiende uitwisseling met onze expert veel interactie, concrete cases en leerrijke samenwerkingen. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt opnieuw online op Karibu, is ook verplicht en doe je op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Programma

 • Vooraf

Na definitieve bevestiging van je inschrijving krijg je één maand voor de start van de online sessie, toegang tot Karibu, het online CEVORA leerplatform. Daar leer je de docent al wat beter kennen en kan je je verwachtingen posten en kan je twee opdrachten opnemen: één rond de opmaak van je logboek en één oefening rond je persoonlijke drivers in relatie tot je tijdsbeheer. Met de resultaten van deze oefeningen gaan we aan de slag tijdens de klassikale klas.

 

 • De klassikale opleiding

Tijd voor actie! Je docent coacht je door de basis van time management, en helpt je met je self-management. Samen met de feedback van je medecursisten zoeken we samen naar strategieën en tips die je inspireren naar gezond tijdsbeheer, engagement en tevredenheid met je taken.

 • Definitie time management
 • Je self-management
 • Hoe je persoonlijke drijfveren impact hebben op je eigen time management
 • Is multitasken productiever dan singletasking
 • Wat zijn de voordelen van planning
 • Hoe plan je met de NIRAC methode
 • Van een verticale naar een horizontale planning
 • Hoe je tijdrovers aanpakken
 • Analyse van je eigen logboek en vooruit plannen
 • De transfer, het natraject
 • Je persoonlijk ontwikkelingsplan

 

Deze dagopleiding is anders in de methodiek dan in de online opleiding Tijdens deze dag kan je meer vragen stellen omtrent je resultaten en is het een Q/A moment. Tijdens deze fysieke opleiding in groep gaan we in subgroepen dieper in op je resultaten van beide oefeningen uit het voortraject. We bespreken deze en delen de eigen inzichten en ervaringen in groep en toetsen die met de specifieke eigen werkcontext. Het resultaat is een persoonlijk actieplan Er is meer aandacht voor individuele noden en het delen en vinden van oplossingen voor specifieke praktijkvraagstukken ·

 

 • Natraject, de transfer

Karibu blijft de place to be, ook na de live klas. Je vindt er nog extra inspirerende informatie onder de vorm van fiches en een Tedtalk rond uitstelgedrag. Tevens kan je je ervaringen en vragen delen met de medecursisten gedurende één maand na de online opleiding.