background section

Sterk onderhandelen in de praktijk: hoe bereiken we ieder méér dan de helft?

In de dagdagelijkse praktijk zitten we vaak met verschillende partijen om tafel terwijl er zaken op de agenda staan als meerwerk-kwesties, leveringsproblemen en kwaliteits-issues. Het doel van het overleg is duidelijk: overeenstemming vinden tussen alle deelnemers. Dat vraagt om de kunst van het onderhandelen, alle partijen vertrekken vanuit immers hun eigen visies, belangen en standpunten en moeten op zoek naar gezamenlijke besluiten en werkbare afspraken.

Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Online-klas

 • Opleidingsduur

  0.5 dag

 • Ik wil deze opleiding volgen in het:
  NL 
 • Opleidingscode

  DL2129NOC

Wat leer je in deze opleiding?

In deze training maak je kennis met de 4 principes van “Excellent Onderhandelen”. Met deze methodiek leer je hoe je toekomstgericht, probleem-oplossend kunt onderhandelen en hoe je de valkuil van de woordenstrijd kunt vermijden. Je krijgt bovendien zicht op jouw eigen stijl van onderhandelen en weet je op welke manier je jouw wijze van werken verder kunt professionaliseren. Kortom, na afloop van deze training weet je hoe je er voor alle partijen meer dan de helft uit kunt halen.

 

 • Je leert het verschil tussen een distributieve en een integratieve onderhandeling en je weet wanneer je welke benadering moet kiezen.
 • Je herkent defensieve routines tijdens een onderhandeling en je weet hoe je daar professioneel mee om kunt gaan.
 • Je hebt inzicht in je eigen stijl van onderhandelen en je weet waar je extra aandacht aan moet besteden vooraf en tijdens een onderhandeling.

 

Doelgroep

Elke medewerker, leidinggevende, projectleider en HR-professional die regelmatig te maken heeft met tegengestelde belangen en wil komen tot positieve, werkbare en aanvaardbare oplossingen.

Methode: Online-klas

Een online-klas is een opleiding in groep die je volgt vanaf je computer.

Voor- en nadien volg je verplicht een individuele inleiding en slotstuk. Die doe je allebei online. Je startpunt is Karibu, ons online-leerplatform.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit gebeurt online op Karibu en doe je op je eigen tempo. Het is een essentieel en dus verplicht onderdeel van de opleiding. Om voorbereid te zijn moet je dit voortraject afleggen vóór de aanvang van deel twee.
  Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Online-klas (3 uur)
  Tijdens de klas is iedereen op hetzelfde moment online, via Zoom. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk, waardoor je ook leert van andere deelnemers. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
  Ben je bezorgd om je privacy? Lees in onze FAQ waarom we Zoom vertrouwen als opleidingstool.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt opnieuw online op Karibu, is ook verplicht en doe je op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Programma

 • 4 basisprincipes voor excellent onderhandelen.
 • Het kenmerkende verschil tussen distributieve en integratieve onderhandelingen.
 • Een raamwerk voor het voorbereiden van een probleem-oplossende, toekomstgerichte onderhandeling.
 • Jouw stijl van onderhandelen, met zicht op kwaliteiten, valkuilen en remedies voor aanvullend, professioneel gedrag.