background section

Overtuigend schrijven: 5+ schrijftips die altijd werken

Schrijf je soms bedrijfsteksten die meer impact verdienen? Wil je mensen overtuigen met je woorden? Dan is deze opleiding helemaal iets voor jou.
Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Online-klas

 • Opleidingsduur

  0.5 dag

 • Ik wil deze opleiding volgen in het:
  NL, FR 
 • Opleidingscode

  DL2049NOC

Wat leer je in deze opleiding?

In deze interactieve workshop krijg je 5+ heldere schrijftips. Je leert aandacht trekken van de scannende lezer. Schrijfangst overwinnen én je lezer tot actie aanzetten. Kortom, een workshop voor tekst met rendement.

Doelgroep

Je schrijft af en toe nieuwsbrieven, vacatures, intranet-mededelingen, creatieve copy, webcopy, infofiches, social media posts, commerciële mailings.

Methode: Online-klas

Een online-klas is een opleiding in groep die je volgt vanaf je computer.

Voor- en nadien volg je verplicht een individuele inleiding en slotstuk. Die doe je allebei online. Je startpunt is Karibu, ons online-leerplatform.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit gebeurt online op Karibu en doe je op je eigen tempo. Het is een essentieel en dus verplicht onderdeel van de opleiding. Om voorbereid te zijn moet je dit voortraject afleggen vóór de aanvang van deel twee.
  Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Online-klas (3 uur)
  Tijdens de klas is iedereen op hetzelfde moment online, via Zoom. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk, waardoor je ook leert van andere deelnemers. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
  Ben je bezorgd om je privacy? Lees in onze FAQ waarom we Zoom vertrouwen als opleidingstool.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt opnieuw online op Karibu, is ook verplicht en doe je op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Vereiste voorkennis

Dit is geen workshop foutloos Nederlands schrijven. We gaan ervan uit dat je het Nederlands voldoende beheerst. Heb je af en toe stiekem een spelling checker nodig? Dat vinden we dan weer niet erg.

Programma

 • Vooraf

Na definitieve bevestiging van je inschrijving krijg je toegang tot Karibu, ons online leerplatform. Daar leer je de docent al wat beter kennen, kan je je verwachtingen posten en je alvast wat opwarmen met een video-les en tekstvoorbeelden. Heb je een voorbeeld van een tekst waar je mee worstelt? Laat hier maar achter. We gaan er in de live klas mee aan de slag.

 

 • Online-klas

Tijd voor actie! Aan de slag met die teksten. Je docent coacht je door de basis schrijftechnieken, helpt je over dat writer’s block heen. Samen met de instant feedback van je medecursisten lopen die weerbarstige teksten aan het eind van de workshop een pak soepeler.

 

 • Na

Karibu blijft de place to be, ook na de live klas. Je vindt er nog extra oefeningen, tips van je docent en je medecursisten.