background section

Innoveren doe je zo: 5 stappen

Je bent op zoek naar nieuwe producten/diensten, nieuwe markten, nieuwe manieren van werken. Je klanten hebben andere noden en jij moet mee in de veranderende wereld op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Daarom heb je nood aan innovatie maar hoe doe je dat?

Je zoekt duidelijke handvaten, tools en tips/tricks nodig om het innovatieproces op te starten, te begeleiden en succesvol te laten verlopen. Met een gestructureerd 5-stappenplan leer je het innovatieproces te faciliteren tijdens deze krachtige opleiding.

Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Online-klas

 • Opleidingsduur

  0.5 dag

 • Ik wil deze opleiding volgen in het:
  NL 
 • Opleidingscode

  DL2078NOC

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je zal een duidelijk beeld hebben de verschillende stappen in het innovatieproces en weten hoe je dit faciliteert.
 • Je weet hoe om te gaan met weerstand voor veranderingen en leert denkpatronen te doorbreken.
 • Je hebt een goed beeld hebben van de blindspots in zijn organisatie en weet hoe je deze succesvol kan aanpakken.
 • Je bent veel meer alerter om de noden van de klant/markt te detecteren.
 • Je bent bezig met veranderingen/trends/tendenzen in de markt in kaart te brengen.

Doelgroep

 • Elke professionele medewerker die goed beseft dat innovatie belangrijk is om als bedrijf te blijven bestaan, maar niet weet hoe je een innovatieproces moet aanpakken.
 • Je wilt hier tijd voor maken maar je stelt het steeds uit door je dagelijkse taken of je botst op weerstand bij jezelf en je collega’s.
 • Je wil leren hoe het innovatieproces concreet aan te pakken, welke aandachtspunten belangrijk zijn en hoe je omgaat met alle weerstanden op je weg.

Methode: Online-klas

Een online-klas is een opleiding in groep die je volgt vanaf je computer.

Voor- en nadien volg je verplicht een individuele inleiding en slotstuk. Die doe je allebei online. Je startpunt is Karibu, ons online-leerplatform.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit gebeurt online op Karibu en doe je op je eigen tempo. Het is een essentieel en dus verplicht onderdeel van de opleiding. Om voorbereid te zijn moet je dit voortraject afleggen vóór de aanvang van deel twee.
  Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Online-klas (3 uur)
  Tijdens de klas is iedereen op hetzelfde moment online, via Zoom. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk, waardoor je ook leert van andere deelnemers. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
  Ben je bezorgd om je privacy? Lees in onze FAQ waarom we Zoom vertrouwen als opleidingstool.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt opnieuw online op Karibu, is ook verplicht en doe je op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Programma

 • Deel 1 (2 uur)

Dit eerste deel doe je online op je eigen tempo. Het is de theorie als voorbereiding op het 5-stappenplan. We leggen je uit wat innovatie is met luchtige video’s, leren je welke vaardigheden je nodig hebt, stellen reflectievragen en doen een kleine voorbereiding voor een oefening in de online-klas

 

 • Deel 2 (3 uur)

Samen met de andere deelnemers ga je tijdens de online-meeting met het 5-stappenplan op een interactieve aan de slag en werken samen op concrete oefeningen.

 

 • Deel 3

Op een zelfgekozen tijdstip gaan we samen online je uitgewerkte oefening bekijken. Welke stappen heb je gezet, welke hindernissen kwam je tegen en hoe ben je daarmee omgegaan. Deze sessie kan individueel of in groep. Hiermee verhogen we de impact van de opleiding, zodat je in de toekomst zelf je innovatieproces kan begeleiden.