background section

Help jouw huishoudhulp veilig werken met essentiële schoonmaakinfo

Dankzij deze opleiding krijg je alle essentiële info om je huishoudhulpen veilig te laten poetsen. Na deze opleiding kan je gefundeerd antwoord geven op vragen over veiligheid van huishoudhulpen en klanten.
Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Online-klas

 • Opleidingsduur

  0.5 dag

 • Ik wil deze opleiding volgen in het:
  NL, FR 
 • Opleidingscode

  DL2041NOC

Wat leer je in deze opleiding?

Wil je als consulent in de dienstenchequesector je huishoudhulpen goed aansturen? Dan is een basiskennis schoonmaaktechnieken en producten onontbeerlijk. Na deze opleiding sta je sterker in je schoenen. Zo correct mogelijk omgaan met klachten is een belangrijk onderdeel daarvan. Je leert hoe je het werk van jouw huishoudhulp bijstuurt en ondersteunt. Zo vind je de balans tussen kwaliteit, klantentevredenheid en gemotiveerd personeel.

 

 • Je hebt de schoonmaaktechnieken onder de knie.
 • Je begrijpt de etiketten van de schoonmaakproducten.
 • Je ondersteunt het werk van de huishoudhulpen en geeft constructieve feedback.
 • Je zorgt voor klanttevredenheid en lost vragen van klanten en huishoudhulpen op.

Doelgroep

Je bent consulent of leidinggevende in de dienstenchequesector. Je wilt proactief kunnen reageren op vragen van huishoudhulpen/klanten en je wilt op een constructieve manier je huishoudhulpen ondersteunen.

Val je onder het paritair comité 337? Dan kan je uitzonderlijk ook deelnemen aan deze opleiding, dankzij onze samenwerking met Vorm DC in het kader van het werkbaarheidsfonds. Hoe? Maak je MyCevora-account aan en schrijf je in!

Methode: Online-klas

Een online-klas is een opleiding in groep die je volgt vanaf je computer.

Voor- en nadien volg je verplicht een individuele inleiding en slotstuk. Die doe je allebei online. Je startpunt is Karibu, ons online-leerplatform.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit gebeurt online op Karibu en doe je op je eigen tempo. Het is een essentieel en dus verplicht onderdeel van de opleiding. Om voorbereid te zijn moet je dit voortraject afleggen vóór de aanvang van deel twee.
  Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Online-klas (3 uur)
  Tijdens de klas is iedereen op hetzelfde moment online, via Zoom. Iedereen kan elkaar zien en horen. Dat maakt gesprekken, interactie en samenwerking mogelijk, waardoor je ook leert van andere deelnemers. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
  Ben je bezorgd om je privacy? Lees in onze FAQ waarom we Zoom vertrouwen als opleidingstool.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt opnieuw online op Karibu, is ook verplicht en doe je op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Programma

In het online voortraject kan je de noodzakelijke documenten terugvinden en al enkele vragen beantwoorden. Tijdens het contactmoment via zoom (3u) komen volgende onderwerpen aan bod:

 

 • het reinigingsproces,
 • basisregels interieurreiniging,
 • hygiëne en veiligheid in het schoonmaken,
 • organisatie van de woning,
 • praktische aspecten voor werkbegeleiding.