background section

Hoe verkoop ik meer door krachtige vragen te stellen?

Hoe bouw je een vertrouwensband op met je klant? Eén antwoord: door aandachtig te luisteren. Je stelt niet je product of je diensten centraal maar je geeft integendeel full focus aan de noden van je klant. Een juiste vraagtechniek staat daarbij centraal. Stel de juiste vragen en je komt al snel te weten wat je klant écht nodig heeft. En als je dan nog eens doorvraagt op de antwoorden van de klant, aangeeft dat hij belangrijk is en hem op een andere en nieuwe manier leert denken, zorg je voor impact Kortom in deze opleiding leer je hoe je je verkoopsgesprek naar een hoger niveau tilt.
Onze opleidingen zijn kosteloos.
Ontdek waarom en voor wie.
 • Opleidingstype

  Klassikale opleiding

 • Opleidingsduur

  1 dag

 • Ik wil deze opleiding volgen in het:
  NL, FR 
 • Opleidingscode

  CL2172NCL

Wat leer je in deze opleiding?

In deze interactieve training leer je welke vragen je kan stellen om te begrijpen wat je klant écht wil, hoe je doorvraagt en aangeeft dat je actief luistert. Daarnaast leer je ook hoe je de klant naar nieuwe inzichten brengt. Een goede vraagstelling is de beste basis voor het onderhandelingsproces en voor een lange termijn relatie. In de training ligt het accent op oefenen, experimenteren en van elkaar leren.

 

 • Hoe toon je dat je actief luistert?
 • Gerichte open vragen
 • Gestructureerde vragen
 • Luisteren, samenvatten, doorvragen tot op detailniveau
 • De klant helpen tot nieuwe inzichten te komen
 • Rationele en emotionele koopmotieven achterhalen

Doelgroep

Je bent junior of senior verkoper; commerciële medewerker binnen - buitendienst.

Methode: Klassikale opleiding

Een klassikale opleiding volg je samen met medecursisten op locatie. (Lees hier de geldende gezondheidsregels.)

Voor- en nadien volg je verplicht een individuele inleiding en slotstuk. Die doe je allebei online. Je startpunt is Karibu, ons online-leerplatform.

 1. Inleiding (maximaal 2 uur)
  Dit gebeurt online op Karibu en doe je op je eigen tempo. Het is een essentieel en dus verplicht onderdeel van de opleiding. Om voorbereid te zijn moet je dit voortraject afleggen vóór de aanvang van deel twee.
  Het bestaat bijvoorbeeld uit intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen.
 2. Klassikale les (1 dag)
  Een klassikaal deel, waar je samen met je medecursisten ‘live’ aanwezig bent. Je leert van elkaar, met de ervaringen uit deel één.
  We beloven je naast een boeiende uitwisseling met onze expert veel interactie, concrete cases en leerrijke samenwerkingen. Gewoonlijk is de groep samengesteld uit zes tot twaalf deelnemers.
 3. Slotstuk (maximaal 2 uur)
  Dit laatste deel gebeurt opnieuw online op Karibu, is ook verplicht en doe je op een tijdstip dat je zelf kiest.
  Het doel? De impact van je opleiding verhogen, zodat jij écht groeit. Bijvoorbeeld de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips in je mailbox.

Vereiste voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

 • Vooraf

Na definitieve bevestiging van je inschrijving krijg je toegang tot Karibu, ons leerplatform. Daar leer je de docent al wat beter kennen, kan je je verwachtingen posten en je alvast wat opwarmen met voorbereidend lesmateriaal.

 

 • Tijdens

Tijd voor praktijk en oefeningen! Tijdens deze groepssessie gaat het er volledig interactief aan toe. De docent gaat in op je vragen, laat je oefenen en geeft aanvullende theorie. Ook je medecursisten helpen je vooruit dankzij feedback en peer-to-peer learning.

 

 • Na (autonoom leermoment)

Karibu blijft de place to be, ook na de liveklas. Je vindt er nog extra tips en inspiratie van je docent en medecursisten.